Melodiile Herdei...


miercuri, 29 decembrie 2010

Matusa Mioara la piata

Intr-o zi Matusa Mioara se duse la piata sa cumpere legume  pentru a face placinta de pitigoi pitic. La o taraba statea Herda Ionescu, vanzand carne de pitigoi omenesti-uriasi, cartofi, rata la cuptor, rata coapta la 10 grade Celsius si tigari de propaganda la 1 leu bucata.Matusa Mioara se uita la carne, apoi la cartofi, apoi la rata coapta, dar striga la Ionescu Herda in gura mare, sa-i puna intr-o punga reciclabila, 100 de tigari de propaganda. Herda ii spuse ca tigarile nu sunt de vanzare, pentru matusi in special. Atunci Matusa Mioara se duse la politie si depuse o plangere:
"Herda Ionescu nu vinde tigari, la matusi in special! De aceea nici nu o sa mai platesc cartofii pe care ii voi ciordi de la Herda!."
Cand Matusa Mioara ajunse acasa cu legumele luate din alta parte, incepu sa gateasca placinta de pitigoi pitic. In cartea de bucate...
INGREDIENTE:
-3 ochi de pitigoi pitic
-2 mere
-7 oua
-12 cirese
-8 morcovi
-5 banane
-10 cepe plangacioase
-branza
-subconstient de pitigoi
-porumbel orb
-ardei slab
-Grigore
-par de capra turbata
-turta de albus
-piersicaruri de caise negre
MOD DE PREPARARE:
Se ung ochii de pitigoi cu crema de noapte si se trantesc intr-un bol umplut cu cele 7 oua. Apoi taiati morcovii si treptat, inverziti-i in vopsea veche. Smulgeti 5 pene de la porumbelul orb si puneti-le laolalta cu ingredientele preparate. Apoi discutati cu subconstientul de pitigoi unde este mana lui Grigore(Unde este mana lui Grigore?). Dupa toate acestea, fierbeti ingredientele si striviti-le in acelasi bol cu ochii, ouale etc. si puneti-le pe o banca-n parc pentru a se coace la soare. Apoi peste 3 saptamani duceti-va s-o luati. 


Asta a facut si Matusa Mioara, numai ca, ei i-a iesit o branza cu 5 picioare!!!...
 

Un comentariu: